Meidän perheessä jokaiseen viikonloppuun kuuluu pieni herkkuhetki! Joskus se pieni herkkuhetki saattaa olla isompikin, jos sattuu, että tulee vieraita. Mutta aina ei edes tarvita vieraita. Riittää, että joku sanoo, että: "Mun tekis mieli......." Ja pisteiden tilalla saattaa olla pizzaa, munkkia taikka suklaata. Viime viikonloppuna lause jatkui juustokakulla - ja sitähän tehtiin. Ja syötiin.
Tein siis kakun mielitekojen tuloksena äkkiseltään omasta päänupista. Pieneen irtopohjavuokaan, jotta olisi joku roti herkuttelussakin. Ehkä tästä kakusta kahdeksan ihmistä saisi palansa (meillä viisi ihmistä söi kakun paloja laskematta). Kakun kaverina syötiin mustaherukkakastiketta. Yksinkertaisesti keitin pari desiä mustaherukoita ja puolisen desiä sokeria tilkassa vettä ja paseerasin seoksen siivilän läpi. Hyvin matchasi.
Tein siis kakun mielitekojen tuloksena äkkiseltään omasta päänupista. Pieneen irtopohjavuokaan, jotta olisi joku roti herkuttelussakin. Ehkä tästä kakusta kahdeksan ihmistä saisi palansa (meillä viisi ihmistä söi kakun paloja laskematta). Kakun kaverina syötiin mustaherukkakastiketta. Yksinkertaisesti keitin pari desiä mustaherukoita ja puolisen desiä sokeria tilkassa vettä ja paseerasin seoksen siivilän läpi. Hyvin matchasi.
Kuvatunlainen juustokakku syntyy jotakuinkin näin:
Pohja:
Pohja:
n.150 g suklaakeksejä
25 g voita tai margariinia
1 rkl fariinisokeria
Täyte:
1 prk kermaviiliä
250 g tuorejuustoa (itse käytin italialaisittain mascarponejuustoa)
1 dl sokeria
2 munaa
50 g tummaa suklaata sulatettuna
Vuoraa 18-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat margariinilla. Murskaa suklaakeksit tehosekoittimessa ja sekoita niihin sulatettu margariini ja fariinisokeri. Painele keksiseos vuokaan, myös reunoille. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa täytteen teon ajan.
Sekoita kermaviili, sokeri ja munat tuorejuuston joukkoon yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Pursota suklaan määrästä noin puolet jähmettyneen pohjan päälle. Käytä pursotukseen esimerkiksi pakastepussin kulmaa (voit myös sulattaa suklaan valmiiksi pakastepussissa ja vain leikata kulmaan rei´än pursotusta varten). Kaada tuorejuustoseos suklaan päälle. Tee suklaalla vielä marmorointikuviota tuorejuustoseoksen päälle. Marmorointikuvion saat käyttämällä coktail-tikkua; pursota suklaasta ensin ohuita raitoja noin sentin välein ja tämän jälkeen tee coktail-tikulla ristikko suklaaraitojen päälle vuorotellen vetosuuntaa.
Paista kakkua alhaisessa lämmössä, n. 165-asteisen uunin alatasolla. Kypsymiseen menee noin 40 minuuttia. (Peitä kakku foliolla paiston loppuvaiheessa, mikäli pinta tummeneen liikaa. Ei ole tarkoitus, että koristeena oleva suklaa palaa). Tämän jälkeen voit jättää kakun jälkilämpöön noin tunniksi, mutta jätä uunin luukku hieman raolleen. Jäähdytä kakku kunnolla ennen tarjoilua - juustokakut ovat parhaimmillaan kylminä.
EDELLISEN POSTAUKSENI AIHEENA OLI PERINTEINEN NEW YORK CHEESECAKE. LISÄÄ JUUSTOKAKUISTA, NIIDEN SYNNYSTÄ JA HISTORIASTA LÖYTYY ENGLANNINKIELISENÄ SIIS täältä JA ESIMERKKI NEW YORKIN PARHAIMMISTA JUUSTOKAKKUMESTOISTA OMASTA POSTAUKSESTANI täältä.
EDELLISEN POSTAUKSENI AIHEENA OLI PERINTEINEN NEW YORK CHEESECAKE. LISÄÄ JUUSTOKAKUISTA, NIIDEN SYNNYSTÄ JA HISTORIASTA LÖYTYY ENGLANNINKIELISENÄ SIIS täältä JA ESIMERKKI NEW YORKIN PARHAIMMISTA JUUSTOKAKKUMESTOISTA OMASTA POSTAUKSESTANI täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti