maanantai 21. joulukuuta 2015

Vanhan ajan korinttikakku

Tämäkin on yksi niistä ohjeista, jonka olen saanut mummoltani joskus vuosia sitten. Korinttikakku muuntuu kyllä meidän perheessämme usein rusinakakuksi, koska ne ilmeisesti sattuvat herkemmin silmään kaupan hyllyltä (varsinkin, jos pistää miehen asialle). Joka tapauksessa, tämä on yksi niistä kahvikakuista (inhoan sanaa kuivakakku), joka meillä pitää olla joulupöydässä, ja joka ehkä sitten mahdollisesti kuitenkin jää puoliksi syömättä. Ei sen takia, ettei olisi hyvää, vaan sen takia, että suosiosta on taistelemassa kuumamaitokakku (aka maustekakku) ja taatelikakku. Työnnetään sukulaisille!



Ohje Vanhan ajan korinttikakulle

200 g voita 
2 dl sokeria
2 munaa
1 appelsiinin kuori raastettuna 
3 dl korintteja (tai rusinoita)
4 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
3/4 dl kermaa tai maitoa 

Hiero voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja appelsiininkuori. Huuhdo korintit lämpimällä vedellä ja kuivaa ne talouspaperiin painellen. Lisää ne taikinaan, samoin jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, Sekoita kerma lopuksi taikinaan. Pane sakea taikina hyvin voideltuun vuokaan ja uunin alaosaan. Paista 150 asteessa 1 1/2 tuntia. Säilytä viikko ja leikkaa vasta sitten paloiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti