Rakastan tehdä drip cakeja, koska näissä saa oikeasti päästää luovuutensa valloilleen. Näihin voi laittaa koristeeksi ihan mitä vain, mutta yksi suosituimmista koristeista taitaa olla temperoitu suklaapurje. Tämä kakku matkasi rapujuhliin, joten koristelu on teeman mukaisesti muutenkin merihenkinen.
Kakku on Valion Amerikkalainen suklaajuustokakku, josta tein hieman korkeamman version, ja koristelin valuvalla suklaaganachella. Suklaata suklaalla - nam!
Pohja:
200 g Domino-keksejä (minttu)
65 g voita
---
Täyte:
5 liivatelehteä
250 g tummaa suklaata
220 g maustamatonta tuorejuustoa
1,6 dl sokeria
2,5 tl vaniljasokeria
1,5 rkl kahvia
4 dl kuohukermaa
---
Suklaaganache;
150 g tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa
1 tl voita
1. Murskaa Dominokeksit ja sekoita sulaan rasvaan. Painele seos irtopohjavuoan (18 cm) pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Lisää sokerit. (Sähkövatkain)
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Kuumenna tilkka kahvia ja sekoita siihen puristetut liivatelehdet.
6. Valuta liivate ohuena nauhana suklaan ja tuorejuuston seokseen samalla huolellisesti sekoittaen.
7. Vatkaa lopulta varovasti joukkoon kermavaahto.
8. Kaada massa keksipohjan päälle ja hyydytä vähintään muutama tunti jääkaapissa.
9. Valmista suklaaganache:
-Rouhi suklaa pieneksi.
-Kuumenna kerma mikrossa.
-Kaada höyryävä, mutta ei kiehuva kerma suklaarouheen päälle ja anna seistä pari minuuttia.
-Sekoita yhtenäiseksi seokseksi ja lisää noin teelusikallinen sulatettua voita.
10. Irrota kakku irtopohjavuoasta ja koristele suklaaganachella haluamallasi tavalla. Jos haluat kakulle kauniit valumat, valuta ne ensin lusikalla, jonka jälkeen levitä ganache kakun pinnalle.
11. Koristele haluamillasi herkuilla!
12. Jos ganachea jää, voit jäähdyttää sen ja vatkata kiinteämmäksi vaahdoksi, jolla voit pursottaa vaikkapa kauniita tähtikuvioita kakun pinnalle.
Kakusta riittää noin 15 hengelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti