Tänään oli tuulihattupäivä! Idea lähti oikeastaan siitä, kun mieheni kanssa haikailimme lapsuudessa maistamiemme banaanileivosten perään. Aloin palautella mieleen, miltä leivokset maistuivat ja Valion sivuilta löysinkin vastaavanlaisen ohjeen. Päätin testata ohjetta pian, mutta sitä ennen oli tuhottava jääkaapissa olevat mansikat. Lisäksi kylään oli tulossa lasten serkut, joten näillä mentiin!
Alla ohje mansikkatuulihattuihin ja linkki banaanileivoksiin.
http://ammattilaiset.valio.fi/portal/page/portal/Ammattilaiset/Teollisuus/Reseptit/Resepti?p_tunnus=5637
http://ammattilaiset.valio.fi/portal/page/portal/Ammattilaiset/Teollisuus/Reseptit/Resepti?p_tunnus=5637
TUULIHATUT
n. 20 kpl
2 dl vettä
100 g margariinia tai voita
1,5 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Kiehauta vesi ja margariini kattilassa. Lisää kerralla joukkoon vehnäjauhot ja sekoita, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna seoksen jäähtyä viitisen minuuttia. Vatkaa jääkaappikylmät munat joukkoon yksitellen.
Pursota taikina pitkänomaisiksi pötkylöiksi pellille. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna tuulihattupohjien jäähtyä.
Valmista tuulihattujen täyte:
1 prk Flora vispiä
n. 100 g Philadelphia tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
pieniä mansikoita
Vatkaa Flora Vispi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta sokerilla. Pursota täyte jäähtyneille ja terävällä veitsellä halkaistuille tuulihattupohjille. Asettele vaahdon päälle muutama mansikka.
Voit halutessasi pursottaa tuulihattujen päälle sulatettua suklaata ja ripotella tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti