Meillä tarjotaan aina jouluaattona jouluhalkoa. Perinne on peräisin mummoltani, joka leipoi aikoinaan halkoja hirveät määrät sukulaisille jaettavaksi ja omassa joulupöydässä tarjottavaksi. Muistan lapsuudestani, että mummoni jouluhalossa maistuivat vadelmamarmeladi ja tumma suklaa, ja päällä oli aina vihreitä kuulia ja punaisia coktailkirsikoita. Jouluhalko löytyy edelleen mummoni pöydästä ja kääretorttupohjaan hän käyttää mantelijauhoja. Itse sävellän jouluhalkoon milloin mitäkin jouluun sopivaa, mutta yleensä sisältä löytyy jokin marmeladi (tänä vuonna appelsiini) sekä tuorejuuston, kermavaahdon ja tumman suklaan seos. Joskus panostan koristeluun enemmänkin, mutta kuten tänä jouluna, vähän muista joulun askareista riippuen, saattaa koristelu jäädä yksinkertaisemmaksikin.
Maukasta Joulun jälkeistä aikaa jokaiseen kotiin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti