maanantai 21. joulukuuta 2015

Spelttipiparit

Vaihtelu virkistää ja nälkä kasvaa syödessä. Tänä vuonna olen jo nyt jotenkin niin kyllästynyt peruspipareihin, että oli pakko saada vähän vaihtelua ja päätin tehdä pitkästä aikaa spelttipipareita. Ajattelin, että onhan ne terveellisempiäkin. Kunnes sekunninsadasosassa tajusin mitä ne piparin muut raaka-aineet olikaan - ja pipari kun pipari, niin se leivotaan kyllä voihin! No, speltti sisältää normivehnää enemmän proteiinia ja kuituja, joten TERVEELLISTÄ.

Juustojen kanssa - avot!



Tässä Spelttipipareiden ohje Maku.fi-sivustolta napattuna.

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
75 g voita huoneenlämpöisenä
1 tl siirappia
3 tl piparkakkumaustetta (tai neilikkaa, pomeranssia, inkivääriä, kanelia erikseen)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
6 dl spelttijauhoja

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pehmeä rasva seokseen. Lisää sirappi ja kuivat aineet spelttijauhoja lukuunottamatta. Lisää spelttijauhot vähitellen mukaan. Anna taikinan seistä jääkaapissa tunnin verran ja leivo pipareiksi. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia. Ana kuivua huoneenlämmössä noin vuorokausi.

PS. Itse tykkään vielä ennen paistoa sivellä pipareille hiuka maitoa ja ripotella sokeria.

Seuraavaksi testiin sitten ruispiparit - saapa nähdä kasvaako se nälkä oikeasti syödessä vai meneekö kokeilu ensi jouluun asti!

2 kommenttia:

  1. Onko tuo kaunis peltirasia Italiasta?

    VastaaPoista
  2. Nykyaikana on mielestäni vähän liikaakiin hömpötystä terveellisyydestä! Kyllä sen kunnon voita olla pitää. ;)

    VastaaPoista