maanantai 21. joulukuuta 2015

Suklainen appelsiinijuustokakku

Yummy!

Poimi talteen moneen eri tilanteeseen sopiva ja helposti muunneltavissa oleva kakkuresepti.
Käytä täytteessä vaikka marjoja vedä päälle perinteinen mehuhyytelö, mutta älä missään nimessä muuta pohjaa. Sillä se on mutakakku!

Tämä kakku on tehty pieneen n. 15 cm:n irtopohjavuokaan. Kaksinkertaistamalla ohjeen saat herkullisen kakun isollekin jengille. 


Ohje

Mutakakkupohja

100 g tummaa suklaata
100 voita
100 g sokeria
2 munaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl vehnäjauhoja

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti. Kaada lopuksi voi-suklaaseos seokseen. Paista 200 asteessa n. 15 min. Jos haluat syödä kakun mutaisena, vähennä paistoaikaa. Tässä versiossa kakun kuuluu olla hieman kiinteämpää.

Jäähdytä kakku ja aseta kakun ympärille irtopohjavuokaan reunakalvot (ei välttämätön).

Tuorejuustoseos

2 dl vispikermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1/2 dl appelsiinituoremehua
1 1/2 tl appelsiinin kuoriraastetta
4 liivatelehteä

Vatkaa kerma. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja appelsiinin kuoriraaste. Lisää kylmässä vedessä liotetut ja appelsiininmehussa kuumennetut liivatteet ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vatkattu kerma.

Kaada tuorejuustoseos mutakakun päälle ja hyydytä kakku jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Koristele kakku haluamallasi tavalla, esimerkiksi suklaaganachella.

Suklaakuorrute

1 dl vispikermaa
100 g suklaata

Kuumenna kerma ja lisää pieneksi rouhittu suklaa. Sekoittele tasaiseksi massaksi ja jäähdytä. Kaada seos kuitenkin vielä juoksevana kakun päälle. Lisää kakun päälle haluamiasi hömpsyttimiä.

1 kommentti: