maanantai 18. elokuuta 2014

Omenatorttu

Omenat alkavat taas olla parhaimmillaan. Tällä ohjeella teen yleensä syksyn ensimmäisen omenaleivonnaisen. Ihanan pehmeän makuinen torttu on helppo valmistaa ja maistuu erityisen hyvältä vaniljakastikkeen kera.



Ohje 

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl kermaa
1 dl margariinia sulatettuna
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
...
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 muna
8-10 dl omenasuikaleita
3 rkl siirappia
1 tl kanelia
...

Sekoita keskenään munat, sokeri, kerma ja rasvasula. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun halkaisijaltaan n.24 cm:n vuokaan.

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muut aineet. Levitä tasaisesti taikinan pinnalle ja paista 175 asteessa 35-40 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti